Om oss

SlåttX startade som ett enmansföretag 2014 när Poppen av en slump träffade Lars Wallberg på Wallbergs Åkeri i Ljusdal. De började prata om en gemensam satsning i Alfta och det var så det började. SlåttX är ett dotterbolag inom Branta-koncernen.
Poppen hade sedan tidigare 26 års erfarenhet inom branschen och det har han tagit med sig in i SlåttX. Det och den familjära känsla som är så viktig för honom.

Vi är ett glatt gäng, och prioriterar sammanhållningen bland de som jobbar med och för oss. När en av våra åkare började hos oss fick vi höra att ’detta är ingen central, det är en familj’. Bättre betyg kan man inte få. – Poppen, VD SlåttX

Säkerhet, Miljö & Hälsa

Säkerhet, hälsa och miljö ingår som en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi strävar efter att ständigt utvecklas inom dessa avseenden. Vårt mål är att kunna erbjuda arbetsförhållanden som stimulerar medarbetare till att utveckla sin effektivitet, delaktighet och eget ansvar för att på så sätt utveckla sin totala kompetens.

Vi arbetar effektivt för att uppfylla lagar, förordningar och andra krav inom de verksamheter vi verkar. Vi utför bland annat förebyggande arbete genom riskanalyser enligt BAS P & U (planering & utförande) och SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete). Detta i kombination med hög kunskapsnivå och personligt ansvar hos medarbetare gör att vi kan säkerställa våra anställdas trygghet ute på projekt.

Kvalitét

Att tänka på och jobba med kvalitet är grundläggande i vår verksamhet. Genom att jobba med kvalitet stärker vi relationerna till våra kunder och vi skapar en stolthet hos våra medarbetare som känner delaktighet och ansvar för sitt arbete.

Branta AB
Din partner när det gäller!

Branta AB koncern består av Wallbergs Åkeri i Hennan AB (Wallbergs), Ljusdals Smide AB, Dimstone AB, SlåttX AB, Lobonäs Kraft AB, Kraftx AB, Själevards Prästbord AB och Wajo AB.

Vårt huvudkontor ligger på Wallbergs Industriområde som är beläget på Bränta mellan Ljusdal och Färila, i Hälsingland.

Koncernschema Branta AB

Sponsring

SlåttX tycker att det är viktigt att stötta goda samhällsinitiativ och sponsrar lokala föreningars verksamheter.

Innan en förening eller ett initiativ skickar in sin ansökan ber vi er att läsa igenom nedanstående information. 

Vi behandlar ansökningar om sponsring två gånger per år, och hänvisar därmed er till att lämna in era ansökningar senast 1 september eller 1 mars. 

Efter att ni skickat in er ansökan får ni svar via mejl eller telefon inom en månad efter sista ansökningsdag. Vi kontaktar er. 

Vi stödjer i fösta hand det lokala föreningslivet som har en väl fungerande barn och ungdomsverksamhet. 

Er ansökan ska innehålla följande: 

 • Syfte
 • Vad vinner SlåttX/Branta koncernen på att förknippas med er förening/ert evenemang? 
 • Kort beskrivning om föreningen inklusive grundläggande värderingar och vad ni som förening står för
 • Kort beskrivning av hur ni jobbar med barn och ungdomar i er verksamhet
 • Mål med verksamheten 
 • Tidsplan/period avseende samarbetet 
 • Föreningens namn eller namn på evenemanget 
 • Organisationsnummer 
 • Gatuadress
 • Postnummer & postort
 • Kontaktperson 
 • Telefonnummer till kontaktperson 
 • E-postadress till kontaktperson 

Ofullständiga ansökningar behandlas ej. SlåttX/Branta AB ansvarar ej för eventuellt inskickat material. 

Vi kontaktar er vid eventuella frågor. 

Skicka in er ansökan till: daniel@branta.se märk mejlet med Sponsorsansökan 

Välkommen med er ansökan! 

Kontakta oss

Vi bygger förtroende genom en återkommande dialog om vårt miljöarbete både vid våra entreprenader samt heltäckande serviceåtagande.