Om oss

SlåttX är en del av Branta koncernen och vi erbjuder bland annat tjänster inom entreprenad, återvinning, ganiontillverkning, planuthyrning samt att vi har materialförsäljning med allt från dräneringsutrustning, avloppsrör och markdukar till olika sorters material från bergkross till naturgrus. 

Vi håller till på Slåtta i Alfta och jobbar med kundens önskemål och behov som högsta prioritet. Man skulle enkelt sagt kunna säga att det handlar om god service och flexibilitet. För oss är det viktigt att såväl internt som extern jobba för att ständigt förbättra vår verksamhet, våra rutiner och vårt miljömässiga arbete. På så sätt utvecklas vi och kan därmed leverera utifrån kundens förväntan och mer därtill.

Till oss kommer både privatpersoner, föreningar och företag inom bland annat mark-, transport-, entreprenad och återvinning för att få den hjälp de behöver.

Vi vill vara det självklara valet för såväl kunder som medarbetare!

Säkerhet, Miljö & Hälsa

Säkerhet, hälsa och miljö ingår som en naturlig del i vårt dagliga arbete och vi strävar efter att ständigt utvecklas inom dessa avseenden. Vårt mål är att kunna erbjuda arbetsförhållanden som stimulerar medarbetare till att utveckla sin effektivitet, delaktighet, och eget ansvar för att på så sätt utveckla sin totala kompetens.

Vi arbetar effektivt för att uppfylla lagar, förordningar och andra krav inom de verksamheter vi verkar. Vi utför bland annat förebyggande arbete genom riskanalyser enligt BAS P & U (planering & utförande) och SAM (Systematiskt arbetsmiljöarbete). Detta i kombination med hög kunskapsnivå och personligt ansvar hos medarbetare gör att vi kan säkerställa våra anställdas trygghet ute på projekt.

Kvalitét

Att tänka på och jobba med kvalitet är grundläggande i vår verksamhet. Genom att jobba med kvalitet stärker vi relationerna till våra kunder och vi skapar en stolthet hos våra medarbetare som känner delaktighet och ansvar för sitt arbete.

Läs mer om våra tjänster

Branta AB
Din partner när det gäller!

Branta AB koncern består av Wallbergs Åkeri i Hennan AB (Wallbergs), Ljusdals Smide AB, Dimstone AB, SlåttX AB, Lobonäs Kraft AB, Svensk Infrateknik AB och Wajo AB.

Vårt huvudkontor ligger på Wallbergs Industriområde som är beläget på Bränta mellan Ljusdal och Färila, i Hälsingland.

Koncernschema Branta AB

Sponsring

SlåttX tycker att det är viktigt att stötta goda samhällsinitiativ och sponsrar lokala föreningars verksamheter.

Innan en förening eller ett initiativ skickar in sin ansökan ber vi er att läsa igenom nedanstående information. 

Vi behandlar ansökningar om sponsring två gånger per år, och hänvisar därmed er till att lämna in era ansökningar senast 1 september eller 1 mars. 

Efter att ni skickat in er ansökan får ni svar via mejl eller telefon inom en månad efter sista ansökningsdag. Vi kontaktar er. 

Vi stödjer i fösta hand det lokala föreningslivet som har en väl fungerande barn och ungdomsverksamhet. 

Er ansökan ska innehålla följande: 

 • Syfte
 • Vad vinner SlåttX/Branta koncernen på att förknippas med er förening/ert evenemang? 
 • Kort beskrivning om föreningen inklusive grundläggande värderingar och vad ni som förening står för
 • Kort beskrivning av hur ni jobbar med barn och ungdomar i er verksamhet
 • Mål med verksamheten 
 • Tidsplan/period avseende samarbetet 
 • Föreningens namn eller namn på evenemanget 
 • Organisationsnummer 
 • Gatuadress
 • Postnummer & postort
 • Kontaktperson 
 • Telefonnummer till kontaktperson 
 • E-postadress till kontaktperson 

Ofullständiga ansökningar behandlas ej. SlåttX/Branta AB ansvarar ej för eventuellt inskickat material. 

Vi kontaktar er vid eventuella frågor. 

Skicka in er ansökan till: daniel@branta.se märk mejlet med Sponsorsansökan 

Välkommen med er ansökan! 

Kontakta oss

Vi bygger förtroende genom en återkommande dialog om vårt miljöarbete både vid våra entreprenader samt heltäckande serviceåtagande.

Kontakta oss